ALKMAARSE GATENKAAS! AZ begint Conference League met pijnlijke remise bij Randers

16 september 2021

ANP
AZ

AZ is aan het struggelen in de Eredivisie en ook in Europa wil het nog niet lukken met de ploeg van trainer Pascal Jansen. Bij het Deense Randers waren de Alkmaarders veel beter, maar aan het eind van de rit stond er 2-2 op het scorebord. Jordy Clasie en Vangelis Pavlidis zagen dat hun doelpunten ongedaan werden gemaakt door de gatenkaas achterin bij AZ.


AZ retteketet! Het schalde deze avond helaas niet door de speakers zoals zo vaak in Alkmaar. In het Deense Randers was de sfeer niet heel goed, maar dat deerde de Alkmaarders in eerste instantie niet. De ploeg, die zoveel kwaliteit inleverde met het vertrek van spelers als Calvin Stengs en Myron Boadu, ging lekker een potje voetballen in Denemarken.

Clasie schreeuwde het na 24 minuten uit van vreugde toen hij een pegel van hem tegen de netten zag vliegen. AZ ging verder en leek op weg naar een ruime zege, maar al heel snel scoorde Simon Piesinger uit het niets tegen. Gelukkig voor AZ was daar de Griekse spits Pavlidis. Hij maakte met een echte spitsendoelpuntje de score weer in het voordeel van AZ.

AZ sukkelde in slaap
Na de rust wilde AZ natuurlijk meer en probleemloos speelde het verder. Pavlidis miste een grote kans, waardoor het spannend bleef in Denemarken. En dan gebeurt er natuurlijk wat je al verwacht.

Randers, dat totaal niet in de wedstrijd zat, kwam weer op gelijke hoogte. Weer was het een standaardsituatie. AZ heeft daar al veel tegentreffers door gekregen. Deze keer was het Simon Graves die de bal binnen in het Alkmaarse doel wist te koppen.

Aanvallend ook gepruts bij AZ
AZ ging vol in de aanval en dat leverde maar bar weinig op. AZ liet zien ook op aanvallend vlak nog veel te moeten leren. Het onthutsende was dat AZ verder ook niets meer creëerde tot op 1 moment. Eerst was er het wanhoopsschot van Jesper Karlsson en daarna kreeg Zakaria Aboukhlal de bal voor het inschieten. De invaller schoot echter hopeloos naast.

In de andere wedstrijd van de poule van AZ, die tussen het Tsjechische FK Jablonec en CFR Cluj, was een opvallend moment. Mario Camora van Cluj sloeg de bal 2 keer uit het doel met zijn hand en ontving rood. Vaclav Pilar schoot de bijbehorende penalty binnen en bezorgde zo de 3 punten aan Jablonec.