Alleen een wonder kan Heracles nog in de Eredivisie houden na flinke veegpartij Excelsior

Bart van der Wijst • 22:39, 18-05-2022 / Laatste Update: 11:37, 08-01-2024

Excelsior heeft flinke stap gezet naar de finale van de play-offs om promotie. In Kralingen werd overtuigend gewonnen van Eredivisionist Heracles Almelo: 3-0. Het gewenste schokeffect na het ontslag van Frank Wormuth kwam er bij de Heraclieden totaal niet.

Met name het verschil in vertrouwen zorgde ervoor dat Excelsior veel makkelijker voetbalde dan Heracles Almelo. Via Reuven Niemeijer kreeg de thuisploeg al vroeg de kans op 1-0, maar na het omspelen van de keeper kreeg Niemeijer de bal er niet in.

Alsnog raak

Even later kreeg topschutter Thijs Dallinga dé kans op de openingstreffer. Dallinga werd echter van scoren afgehouden door Heracles-doelman Koen Bucker. Diezelfde Dallinga schoot nog binnen het kwartier uit een lastige hoek net over. Volop kansen dus voor Excelsior, dat Heracles Almelo werkelijk ondersteboven speelde.

Uiteindelijk kwam de verdiende 1-0 van Excelsior er alsnog. Na een mooie aanval schoot Feyenoord-huurling Marouan Azarkan de bal hard in het doel. Diezelfde Azarkan moet 10 minuten later per brancard het veld verlaten. De aanvaller kwam hard in botsing met Lucas Schoofs en was zelfs even buiten bewustzijn. Toen Azarkan het veld verliet was hij wel weer bij kennis en applaudisseerde hij naar het publiek.

Kansjes Heracles

Na het wegvallen van Azarkan nam Heracles een klein beetje de regie over van Excelsior. Dat leverde ook wat kansjes op. Nikolai Laursen schoot eerst op de lat en kreeg de bal er in blessuretijd na wat gefrommel ook niet niet. Een 1-0-ruststand was het gevolg.

Over en sluiten?

In het begin na de pauze dwong Heracles Almelo de tegenstander wat verder terug, alleen grote kansen kreeg het nauwelijks. Bucker voorkwam rond de 70e minuut de 2-0 van Kenzo Goudmijn, maar was even later kansloos na een rollertje van Dallinga. Heracles dieper in de problemen.

Na de 3-0 van Couhaib Driouech lijkt het helemaal over en sluiten voor de Almeloërs. Alleen een wonder kan Heracles aanstaande zaterdag nog in de Eredivisie houden.