Alles in eigen hand! PSV wint van Lens én krijgt hulp uit Londen

Brian Vesseur • 23:57, 08-11-2023 / Laatste Update: 03:06, 07-01-2024

PSV heeft een héél belangrijke zege geboekt in de Champions League. In Eindhoven werd Lens met 1-0 verslagen. Door de zege heeft PSV overwintering in de Champions League nog volledig in eigen hand.

Het was na 12 minuten al raak voor PSV. Johan Bakayoko dacht: "Luuk de Jong zal vast wel in de 16 staan." De Belgische buitenspeler slingerde de bal in de pot, kopkoning De Jong zette zijn hoofd er tegenaan en verschalkte keeper Brice Samba: 1-0!

De goal van De Jong:

Kaartenfestijn

Daarna zakte het spel wat in. Na de goal van de PSV-aanvoerder was een opstootje in de blessuretijd, waarbij 3 spelers op de bon werden geslingerd: Elye Wahi en Florian Sotoca van Lens en André Ramalho van PSV. Lens had even daarvoor ook al 2 gele kaarten gehad.

In de tweede helft waren er tot de 85e minuut 100 procent kansen meer. In de 88e minuut schoot van Morgan Guilavogui van dichtbij snoeihard op de paal. Diezelfde Guilavogui kreeg in de blessuretijd nog zijn tweede gele kaart.