Almere City ruikt Eredivisie-debuut na 1e finalewedstrijd tegen FC Emmen

Brian Vesseur • 23:56, 06-06-2023 / Laatste Update: 23:15, 11-12-2023

Almere City is nog maar 1 halte verwijderd van het debuut in de Eredivisie! In eigen huis werd FC Emmen met 2-0 verslagen. Beide doelpunten vielen in de 2e helft. Komende zondag wacht de return in Drenthe. Voor FC Emmen betekent dat de laatste kans om in de Eredivisie te blijven.

Er werd dinsdagavond om 20.00 uur afgetrapt in Almere. De toeschouwers in het Yanmar Stadion hoopten maar op 1 ding: dat Almere City een 1e stap zou zetten richting de Eredivisie. De club, die in 2001 is opgericht onder de naam FC Omniworld, speelde nog nooit op het hoogste niveau in Nederland.

Na de 1e helft bleek dat de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie en de bezoekers uit de Eredivisie niks voor elkaar onder deden. Almere City en FC Emmen gingen dan ook met een 0-0-stand de rust in.

Oliedom van Zivkovic

In de 65e minuut konden de fans van de thuisploeg juichen en nóg meer hopen op dat laatste ticket voor de Eredivisie. Richairo Zivkovic moest namens Emmen meeverdedigen en trok Rajiv van la Parra naar beneden in de 16. Lance Duijvestijn mocht de penalty nemen: 1-0!

Na 77 minuten was het wéér raak voor Almere City. Duijvestijn beleefde een geweldige avond en scoorde zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. De voorzet kwam de Spaanse Pascu. In de 2e helft was Almere City dan ook een stuk beter. Het doelpunt betekende ook de eindstand: 2-0!