André Onana hoorde niets meer van Ajax over nieuw contract: ‘Sta voor alles open’

24 september 2021

Proshots
Andre Onana Contract Ajax Verlenging Doping Schorsing

André Onana heeft geen reden om bij Ajax te vertrekken. De keeper is nog altijd geschorst vanwege doping en heeft een aflopend contract. Die verbintenis wil hij graag verlengen, zei hij tegen De Telegraaf.


De krant sprak hem in een 1e gesprek na zijn schorsing. "Natuurlijk sta ik open voor een nieuw contract", zei de Kameroener blij. "Ik heb met Edwin van der Sar, Marc Overmars en Erik ten Hag een geweldige relatie. Het is niet in mijn handen. Alles is bespreekbaar, ook een nieuw contract met gelimiteerde transfersom."

Toekomst Onana bij Ajax
De doelman leek de voorbije zomer op weg naar Olympique Lyon. Volgens Overmars waren Onana's eisen over een nieuw contract nadien te hoog. De sluitpost zelf heeft een andere mening. Nadat hij in 2019 tot 2022 verlengde, zei hij open te staan voor een nieuw contract. "Daar gingen Overmars en Van der Sar toen niet op in. Die transferperiode, of die zomer erna, zou het tijd voor mij zijn om te gaan."

Door de coronapandemie volgden er nadien talloze gesprekken over een nieuwe verbintenis. "Ajax zei toen op een gegeven moment: take it or leave it. Zij trokken de stokken eruit. Sindsdien hebben wij niks meer gehoord." Hij traint sinds 4 september weer mee bij Ajax. Dat doet Onana bij Jong Ajax. Vanaf 4 november zou hij weer mogen keepen.

1e elftal of uitgang?
Toch lijkt hij op weg naar de uitgang. Ajax haalde met Remko Pasveer en Jay Gorter 2 keepers in de wetenschap 'dat Onana wel zou vertrekken'. De voorbije week mengde Inter zich in de geruchtenmolen maar nu Onana nog in Amsterdam is, zit trainer Ten Hag met een issue. "Ik heb een buitengewoon goede band met hem, maar er zit ook een zakelijke kant aan", zei de coach over het inzetten van Onana.