AZ heeft hulp van rode kaart nodig voor zege op 'stuntploeg' uit Liechtenstein

Brian Vesseur • 22:38, 15-09-2022 / Laatste Update: 20:50, 07-01-2024

AZ won donderdagavond van FC Vaduz in de Conference League, maar het kostte onverwacht veel moeite. Het werd 'slechts' 4-1 voor de Alkmaarders. 3 doelpunten vielen pas na een rode kaart voor de keeper van Vaduz, een Liechtensteinse club die op het 2e niveau van Zwitserland uitkomt (en daar 9e staat).

Na 19 minuten kwam AZ op voorsprong, door een doelpunt van Yusuf Barasi. De 19-jarige aanvaller kreeg van trainer Pascal Jansen de kans in de basiself. Het schot van Barasi werd van richting veranderd en ging van afstand zo over de Vaduz-goalie heen: 1-0.

AZ kon een halve tel van die voorsprong genieten, want de Fransman Anthony Goelzer zorgde voor de 1-1 namens Vaduz. Zo makkelijk was het dus ook weer niet tegen dat clubje uit Liechtenstein, uitkomend op het 2e niveau van Zwitserland.

Het was zwak en armoedig wat AZ liet zien tegen deze laagvlieger. Maar in de 61e minuut kreeg het een enorm cadeautje: keeper Benjamin Büchel kegelde Jens Odgaard omver buiten de 16 en kreeg rood.

Sam Beukema moest het uiteindelijk doen voor AZ. Na 80 minuten zorgde de verdediger voor de 2-1 met een kopbal. In de 91e minuut maakte Yukinari Sugawara er nog 3-1 van. En in de 95e minuut werd het ook nog 4-1, door een goal van Dani de Wit.

Stand in de poule

In Cyprus verloor Apollon Limassol met 3-1 van Dnipro-1. Door de overwinning van AZ, staan de Alkmaarders bovenaan!