AZ is al bijna zeker van Conference League na 4 goals tegen Gil Vicente

Brian Vesseur • 00:51, 19-08-2022 / Laatste Update: 14:47, 07-01-2024

AZ won donderdagavond met 4-0(!) van Gil Vicente in de play-offs voor de Conference League. Het leek lang een minimale 1-0 te worden, maar in het laatste kwartier scoorde AZ nog 3 keer. Volgende week staat de return in Portugal op het programma.

Dani de Wit zorgde in de 1e helft voor het 1e doelpunt van de wedstrijd met een harde kopbal. Vleugelverdediger Milan Kerkez gaf vanaf de linkerkant de voorzet. In de 2e helft was het Lahdo die met een van zijn 1e balcontacten de 2-0 maakte. Het is voor de nieuweling alweer zijn 3e goal in de (voorronden van) de Conference League.

In de 85e minuut zorgde Vangelis Pavlidis voor een jantje: 3-0! Nadat de ene De Wit al had gescoord, wilde Mees de Wit het in de 90e minuut afmaken: 4-0.

De 1-0 van Dani de Wit:

De 2-0 van Mayckel Lahdo:

De 4-0 van Mees de Wit: