AZ mengt zich weer in titelstrijd na zege bij PSV

BSR Agency

admin • 21:36, 13-01-2021 / Laatste Update: 23:00, 07-01-2024

AZ heeft wéér een topper in de Eredivisie gewonnen. Op bezoek bij PSV werd het woensdagavond 1-3.

De Alkmaarders beleven een seizoen vol ups en downs, maar 1 gewoonte lijkt te zijn gebleven: niet verliezen van topclubs. Nu was het PSV dat eraan moest geloven. Voor de 6e keer op rij werd een club uit de top-3 verslagen.

(lees verder onder de tweet)

Koopmeiners MVP

Myron Boadu profiteerde van een fout van keeper Yvon Mvogo, die onnodig een overtreding op hem maakte en daarmee een penalty veroorzaakte. Teun Koopmeiners schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. Kort daarna kwam de AZ-aanvoerder met een kunststukje na een corner van de Alkmaarders. Een artistiek hakje leidde tot de tweede goal van AZ. De ploeg van Pascal Jansen kwam nauwelijks in de problemen en PSV leek een kansloze avond tegemoet te gaan.

Grip even terug

Na rust wisselde PSV-trainer Roger Schmidt Ryan Thomas voor Mauro Júnior en kreeg PSV de grip op de wedstrijd terug. De ploeg legde veel meer energie in de wedstrijd, zonder een enorm aantal kansen te creëren. Philipp Max was als enige trefzeker, uit een vrije trap. De Duitser wist Bizot eenvoudig te verschalken en legde de bal in de rechterhoek. PSV had een enorm overwicht, maar creëerde te weinig mogelijkheden om AZ echt te verontrusten. De ploeg nam risico’s en daardoor viel kort voor tijd nog de 1-3, die Calvin Stengs via Jordan Teze binnenwerkte.

Van Ginkel weer terug

Toch was er ook een klein lichtpuntje voor PSV. Na 983 dagen zonder wedstrijd mocht Marco van Ginkel eindelijk weer minuten (4 in totaal) maken.