🎥 | AZ ontsnapt aan puntverlies en wint op de valreep van SC Cambuur

Joris Kaper • 20:41, 28-08-2022 / Laatste Update: 14:17, 07-01-2024

AZ heeft in de uitwedstrijd tegen Cambuur op de valreep de winst weten binnen te slepen. AZ won met 1-0 van de thuisploeg dankzij een gelukkige goal in de 90e minuut van Jordy Clasie.

Ondanks dat SC Cambuur en AZ in de 1e helft niet wisten te scoren, was het toch een vermakelijke helft met een paar mogelijkheden aan beide kanten. Cambuur had geen ontzag voor de uitploeg en probeerde zelf ook de aanval te zoeken, maar tot goals leidde dat dus niet.

Rode kaart

Na de rust was de wedstrijd een stuk minder spannend. Het was de thuisploeg die vlak na rust achter elkaar 2 behoorlijke kansen kreeg, maar die waren niet besteed aan onder meer Jamie Jacobs. Een paar minuten later zag de wedstrijd er echter opeens heel anders uit toen diezelfde Jacobs na een harde tackle rood kreeg, na tussenkomst van de VAR.

Late treffer van Clasie

Na de rode kaart voor Cambuur werd de wedstrijd iets grimmiger. AZ probeerde de druk op te voeren, maar wist in het restant van de wedstrijd geen grote mogelijkheden meer te creëren ondanks het veldoverwicht. Tot aan de 90e minuut! Clasie probeerde het maar eens van afstand en zijn schot werd niet goed weggewerkt door Cambuur-doelman Joao Virginia, waardoor AZ ietwat gelukkig toch nog de zege greep.

AZ ontsnapt daarmee aan puntverlies en heeft na 3 wedstrijden 9 punten, terwijl Cambuur nu 4 punten uit evenzoveel wedstrijden heeft.