AZ speelt het met 10 man klaar in Alkmaar en verslaat Legia Warschau

ProShots

Marcel Roes • 00:53, 06-10-2023 / Laatste Update: 22:02, 04-01-2024

AZ heeft in het AFAS Stadion gewonnen van Legia Warschau: 1-0. En da's een puike prestatie, want vanaf de 65e minuut speelde AZ met 10 man. Mayckel Lahdo kreeg rood.

De gasten hoopten al na 6 minuten op voorsprong te komen. De bal ging ook wel in het net, maar Tomáš Pekhart stond buitenspel. Sorry, dat ging dus niet door. Wel was AZ gewaarschuwd.

Het lukte AZ niet om de touwtjes in handen te nemen. De Polen verstoorden de opbouw al vroeg. De eerste serieuze doelpoging van AZ kwam na 25 minuten, door David Møller Wolfe.

Na rust

Het publiek en de tv-loerders hoopten vast op een 2e helft met meer momentjes waarvan het hart gaat kloppen. Want ja, de 1e helft was een gezapig steekspel. Beide clubs hadden 1 schot op goal.

GOAL

Een paar minuten na de hervatting gleed AZ-verdediger Alexandre Penetra bijna de bal in zijn eigen goal. Misschien was dat wat AZ nodig had om wakker te schrikken. In de 53e minuut was er weer eens een fatsoenlijke aanval. En die werd bekroond door − wie anders? − Vangelis Pavlidis. De assist kwam van Dani de Wit, die een kopduel won.

Rood

Net toen AZ zijn grip op het duel verstevigde, bracht Mayckel Lahdo zijn team in de problemen. De Zweed liet een soort karatetrap zien. Maar we waren bezig met voetbal. Kortom: rood.

10 man

De rode kaart werkte op Legia als een rode lap op een stier. Ze roken bloed. De duimschroeven werden aangedraaid. Het werd druk op de helft van AZ. Legia loste legio schoten.

Maar om nou te zeggen dat AZ een spervuur aan schoten van de lijn moest werken? Dat viel wel mee. Blaz Kramer kwam nog het dichtsbij, maar kwam met een rollertje.

Europese droom

Zo won AZ met 1-0 en heeft de club na de zeperd tegen Zrinjski Mostar weer alle kans om groep E van de Conference League te overleven.