AZ worstelt zich in 2e helft langs Go Ahead Eagles en begint Eredivisieseizoen (nu wel) met zege

Sjors Tanis • 20:40, 07-08-2022 / Laatste Update: 10:25, 12-12-2023

AZ is het Eredivisieseizoen begonnen met 3 punten. De Alkmaarders hadden het voor rust lastig tegen Go Ahead Eagles, maar scoorden in de 2e helft 2 keer: 2-0. De goals voor het team van trainer Pascal Jansen werden gemaakt door Vangelis Pavlidis en Myron van Brederode.

De afgelopen 2 seizoenen begon AZ nog matig in de Eredivisie. Vorig jaar leidde AZ het seizoen in met een nederlaag tegen RKC Waalwijk, in 2020 startte de club met een reeks gelijke spelen.

Weinig spektakel in 1e helft

In Alkmaar werd het publiek amper vermaakt. Pas tegen het einde van de 1e helft kwamen er serieuze kansen. Dani de Wit zag een kopbal gestuit worden door Eagles-keeper Jeffrey de Lange. Vlak voor rust hield Hobie Verhulst, de doelman van AZ, zijn ploeg op de been.

Goals in 2e helft

In de 51e minuut kreeg AZ-spits Pavlidis een grote kans, maar weer voorkwam De Lange een goal van de thuisploeg. Na 70 minuten was het toch raak, toen invaller Aslak Witry met een harde, lage voorzet Pavlidis bereikte. De Griek faalde niet: 1-0.

In de 86e minuut besliste Myron van Brederode de wedstrijd. Go Ahead Eagles, waar René Hake sinds dit seizoen trainer is, bleef met lege handen achter.

Donderdag in Conference League

Dundee United heeft in aanloop naar de return tegen AZ in de 3e voorronde van de Conference League verloren in de Schotse competitie. Livingston was met 1-0 te sterk op Tannadice Park, waar AZ donderdag nog een 1-0-nederlaag leed.

Dundee United was het seizoen begonnen met een gelijkspel. Celtic en Rangers FC, waar Giovanni van Bronckhorst de trainer is, zijn de enige clubs in Schotland die tijdens de eerste 2 duels nog geen puntenverlies hebben geleden.

AZ moet donderdag winnen om verder te gaan in de Conference League, het 3e clubtoernooi van Europa. De aftrap in Alkmaar is om 21.00 uur.