Bart Verbruggen houdt alles tegen: Jong Oranje en Jong België scoren niet op EK

Brian Vesseur • 21:51, 21-06-2023 / Laatste Update: 01:17, 12-12-2023

Jong Oranje is het EK onder 21 begonnen met een gelijkspel tegen België onder 21. Bart Verbruggen keepte uitstekend en hield - mede dankzij 3 knappe reddingen - de 0 tegen België: 0-0. Nederland was in de eerste helft beter, maar stond na de thee met de rug tegen de muur.

Bondscoach Erwin van de Looi schoof de aanvoerdersband om de arm bij Quinten Timber en liet Verbruggen debuteren onder de lat. Kjell Scherpen keepte de hele EK-kwalificatie, maar Verbruggen was de laatste maanden in topvorm volgens Van de Looi.

Bal op de paal

Jong Oranje schoot uit de startblokken tegen de leeftijdsgenoten uit België. In de eerste 10 minuten had Brian Brobbey de bal al op de paal geschoten. Vervolgens kwam ook België meer aan aanvallen toe, met spelers als Loïs Openda, Yorbe Vertessen en Charles De Ketelaere. Het was overigens hard tegen hard in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Na een halfuurtje voetballen hadden beide landen al tweemaal geel op zak.

Klasbak Verbruggen

Waar Nederland onder 21 in de eerste helft sterker was, daar had België aan het begin van de tweede helft meer kansen. Na een uur voetballen was het vooral opvallend dát er nog niet was gescoord. In de 75e minuut voorkwam Verbruggen een doelpunt, nadat hij dat al 2 keer eerder deed tijdens deze wedstrijd. 3 uitstekende reddingen van de goalie.

Het bleef uiteindelijk 0-0, bovenal door Verbruggen.

Poule

Jong Oranje zit verder in de poule met Portugal en gastland Georgië. Laatstgenoemde won van Portugal in de openingswedstrijd op het EK onder 21.