🎥 | Bekijk hier de goals van Jong Oranje bij makkelijke zege op Jong Noorwegen

Noah Hoogenboezem • 21:35, 25-03-2023 / Laatste Update: 22:21, 11-12-2023

Dat gaat ons niet overkomen! Dat zullen de Jong Oranje-spelers vrijdagavond hebben gedacht bij het kijken naar de 4-0-nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk. In de oefenwedstrijd tegen Jong Noorwegen vloog Jong Oranje dan ook uit de startblokken: na 5 minuten was het al 2-0. Uiteindelijk werd het 3-0 in het Spaanse Murcia.

Bondscoach Erwin van de Looi begon met 4 debutanten aan de wedstrijd, waaronder op de beide backposities. Op links koos hij voor Quilindschy Hartmann van Feyenoord, die eerder bij de voorselectie van het grote Oranje zat, en aan de andere kant mocht Spartaan Shurandy Sambo beginnen. Ook FC Twente-speler Anass Salah-Eddine en Heerenveen-spits Sydney van Hooijdonk mochten debuteren.

Bliksemstart Jong Oranje

Salah-Eddine had binnen 3 minuten een assist te pakken: zijn voorzet vond het hoofd van NEC-speler Elayis Tavsan en via een verdediger was de keeper kansloos. 2 minuten later was het al 2-0 na een schitterende actie van Crysencio Summerville. De speler van Leeds United passeerde 2 verdedigers en schoot vervolgens de bal keurig in de hoek.

Gorter redt penalty, Reis scoort

Na rust kreeg Noorwegen al snel een penalty, maar voormalig AZ-speler Hakon Evjen miste de strafschop door een knappe redding van keeper Jay Gorter. Daarna scoorde Jong Oranje nog wel een keer. Thijs Dallinga kopte de bal uit een corner terug en Ludovit Reis kon simpel de 3-0 binnenkoppen.