Burak Yilmaz stopt als speler bij Fortuna Sittard, trainer Julio Velázquez vertrekt

25 mei 2023

Getty Images

Burak Yilmaz is speler af bij Fortuna Sittard. De Turkse smaakmaker heeft volgens technisch manager Sjoerd Ars geen zin meer in een 2e seizoen als voetballer, wat eigenlijk wel de bedoeling was. Julio Velázquez staat zondag voor de laatste keer als trainer langs de lijn.


De wedstrijd Fortuna Sittard – NEC, wordt de laatste van Velázquez als hoofdcoach van de Limburgse club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd. Yilmaz wil zich gaan focussen op het trainerschap en blijft mogelijk op een andere manier toch verbonden aan Fortuna.

Redder in nood?
Velázquez volgde begin dit seizoen de ontslagen Sjors Ultee op bij Fortuna, de club die toen onderaan stond in de eredivisie. Onder leiding van de Spanjaard volgde een opleving. Echt onomstreden werd de oefenmeester desondanks nooit. Dit had vooral te maken met zijn vaak emotionele gedrag tijdens wedstrijden.

Yilmaz
De leiding van Fortuna gaat op zoek naar een nieuwe trainer. Op korte termijn zal ook officieel bekend worden dat Burak Yilmaz zijn laatste wedstrijd voor de Limburgse club heeft gespeeld. Zijn avontuur in Nederland is, ondanks 9 gemaakte doelpunten, uitgelopen op een teleurstelling, zo blijkt.