‘Clubs geloven nog niet in megadeal: ESPN nog steeds op pole-position voor tv-rechten’

26 april 2023

Pro Shots / Toon Dompeling

Het verschil qua aanbod tussen ESPN en de samengestelde groep (VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile en Delta) zou veel lager zijn dan eerder werd geschetst. Sterker nog: het Algemeen Dagblad weet dat de clubs in de Eredivisie niet zo overtuigd zijn van de deal van die samengestelde groep. De krant stelt dat ESPN nog steeds op pole-position ligt.


Namens die 4 'kabelaars' zegt woordvoerder Ingo Heijnen: "Een minimaal gegarandeerd bedrag van 172 miljoen tot 180 miljoen euro. Significant hoger dus dan het bod dat ESPN op tafel heeft gelegd." Daarmee noemt Heijnen de bedragen per jaar.

Bedrag van ESPN
Dat lijkt dus niet helemaal waar te zijn. De betrokken clubs zijn niet overtuigd van het bod. ESPN zou in 10 jaar namelijk zo'n 1,7 miljard euro willen betalen, ongeveer evenveel.

Wat zeker is, is dat de verschillen klein zijn. De 2 miljard waar eerder over werd gesproken, is voglens de clubs 'te rooskleurig'. De 4 partijen zullen dus een verbeterd bod moeten doen om ESPN te verslaan. Heijnen is het er niet mee eens: "Blijkbaar hebben ze ons voorstel dan niet goed begrepen."