Cody Gakpo schiet PSV naar 1e uitoverwinning op sc Heerenveen sinds 11 jaar

Pim Huberts • 20:38, 09-10-2022 / Laatste Update: 12:38, 08-01-2024

PSV heeft na 11 jaar overwinningsdroogte in het Abe Lenstra stadion zondag in een uitduel gewonnen van sc Heerenveen. De ploeg van Ruud van Nistelrooij maakte het lang spannend, maar Cody Gakpo knalde de Eindhovenaren uiteindelijk naar de overwinning: 0-1.

PSV was de gevaarlijkste ploeg op het veld, maar het publiek werd lang niet getrakteerd op een doelpunt. Yorbe Vertessen en Ibrahim Sangaré testten Andries Noppert uit in de 1e helft, maar de netten werden niet geraakt. Vertessen en Ismael Saibari vielen op hetzelfde moment uit, waardoor PSV voor even met 9 man op het veld stond.

Gakpo knalt raak

Toch kwamen de aanvalskanonnen ook in de 2e helft op gang. Anwar El-Ghazi schoot een vrije trap tegen de paal en een schot van Gakpo werd gestopt door Noppert. Even later was het toch raak voor de 9-voudig Nederlands international.

Gakpo combineerde in de 75e minuut met Joey Veerman en knalde de bal zo achter doelman Noppert: 0-1. Het was Gakpo's 9e goal in 9 wedstrijden. De Friezen bleven strijden, maar tot een gelijkmaker kwam het niet: 0-1.

Dankzij de overwinning pakt PSV de 3e plek in de Eredivisie van Feyenoord af. Aankomende donderdag speelt PSV in de Europa League thuis tegen FC Zürich.

Cody Gakpo blijft vlammen voor @PSV! In Heerenveen scoort hij al zijn 9e van het seizoen 🔥#heepsv pic.twitter.com/JzLM3KBxVJ