Competitie begint voor Tom Beugelsdijk wat later vanwege schorsing voor online gokken

6 juli 2022

Pro Shots / Mischa Keemink

Een 1'tje hier, een 2'tje daar. Een 3'tje? Die is er niet bij TOTO, maar dat is wel het aantal wedstrijden schorsing dat Tommie Beugelsdijk heeft gekregen van de KNVB vanwege online gokken op (eigen) wedstrijden in de Eredivisie en/of TOTO KNVB Beker. Dat maakte de voetbalbond woensdag bekend. Beugelsdijk ging akkoord met het schikkingsvoorstel.


Bij welke club Beugelsdijk die schorsing uit gaat zitten, is nog maar de vraag. Zijn contract bij Sparta liep op 1 juli af, alleen hij traint daar nog wel mee. De Rotterdammers hebben voldoende centrumverdedigers, waardoor er geen plek meer is voor de Hagenees.

Gele kaart
Beugelsdijk ontvangt de straf na onderzoek door de onderzoekscommissie integriteit van de KNVB. Die onderzoekscommissie moest dat doen van de aanklager betaald voetbal. De reden daarvoor was dat Beugelsdijk in 2021 tegen PSV (3-5 verlies) een bewuste gele kaart pakte, waar een bekende van hem veel geld mee zou hebben verdiend.

Volgens het OM ontbrak er bewijs, dus ging de onderzoekscommissie aan de slag. Ook zij vonden geen sporen van matchfixing. Wel schorsten zij Beugelsijk vanwege weddenschappen die hij afsloot op wedstrijden waarin hij speelde als speler van Sparta en/of ADO.