De gestoorde ommekeer van Volendam: van dood en begraven naar veilige 14e plek

28 mei 2023

Pro Shots

FC Volendam kent een prachtig 2023. Na 14 wedstrijden stond Het Andere Oranje stijf onderaan met 6 punten. Toen kwam het WK van 2022 in Qatar, waarin Volendam de tijd kreeg om alles te herstellen. En dat lukte dubbel en dwars: in de laatste 20 wedstrijden pakte Volendam 30 punten.


De spelersgroep is in de winterstop nagenoeg hetzelfde gebleven. Flip Klomp kwam wel, maar de 21-jarige middenvelder speelde slechts 1 wedstrijdje mee. Klomp kwam over de universiteit van Virginia, waar hij voor de Rams speelde.

Selectie
De selectie van Volendam heeft een waarde van 14,3 miljoen euro volgens Transfermarkt.nl. In de Eredivisie alleen al zijn er 11 spelers met een hogere marktwaarde dan de complete selectie van Volendam. Spelers als Joey Veerman, Kenneth Taylor en Sebastian Szymanski hebben een waarde van 14 miljoen euro en zijn dus niet meegeteld.

Carel Eiting, aanvoerder van Volendam, is met 2,5 miljoen euro veruit de meest waardevolle speler van de groep. Wim Jonk is overigens al sinds 2019 de trainer van de club. Met Volendam promoveerde hij vorig seizoen als nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie.