De Graafschap en FC Eindhoven krijgen allebei een penalty, play-offduel eindigt in 1-1

Bart van der Wijst • 23:52, 09-05-2022 / Laatste Update: 17:26, 08-01-2024

De Graafschap en FC Eindhoven hebben maandagavond de play-offs in de strijd om promotie/degradatie afgetrapt. In Doetinchem eindigde de wedstrijd tussen de nummers 9 en 3 van de Eredivisie onbeslist. Het werd 1-1.

De uitploeg opende sterk en kreeg na 10 minuten loon naar werken. Na een handsbal ging de bal op 11 meter en Joey Sleegers, de absolute MVP van Eindhoven dit seizoen, faalde niet: 0-1. Niet veel later was Sleegers dichtbij de 0-2, alleen zijn inzet ging net over.

De Graafschap wordt steeds beter

Tegen het einde van de 1e helft werd de thuisploeg steeds gevaarlijker, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Na rust werd de 0-2 van FC Eindhoven afgekeurd vanwege buitenspel, daarna was het constant De Graafschap dat de overhand had.

Via Giovanni Korte en Sam Hendriks wilde de bal er nog niet in, maar 20 minuten voor tijd was het alsnog raak. Ook FC Eindhoven maakte hands in eigen 16 en dus kreeg De Graafschap een penalty. Invaller Danzell Gravenberch schoot raak. Het slotoffensief was voor de thuisploeg die op zoek ging naar de winnende treffer. Die viel niet.

Aanstaande vrijdag is de return in Eindhoven.