De Graafschap grijpt laatste ticket voor play-offs na nederlaag Almere City

Pro Shots / Stefan Koops

Joris Kaper • 00:04, 07-05-2022 / Laatste Update: 06:18, 12-12-2023

De Graafschap heeft het laatste ticket voor de promotie/degradatie play-offs in de Keuken Kampioen Divisie gegrepen. Dat gebeurde op de laatste speeldag, die voor enkele ploegen dus tot het laatste moment spannend is gebleven. 2 clubs maakten namelijk nog kans op het laatste ticket voor deze play-offs.

Bekijk hier het speelschema voor de play-offs om promotie/degradatie

Almere City was 1 van deze ploegen. De Almeerders moesten winnen van Jong AZ, maar waren daarbij wel afhankelijk van FC Eindhoven, dat 1 punt meer had in de strijd om de 4e periode. Bij winst van FC Eindhoven in deze periode zou De Graafschap namelijk nog kunnen deelnemen aan de play-offs als 1 van de 2 hoogst geëindigde ploegen zonder een periodetitel.

Vroege voorsprong

FC Eindhoven maakte de missie voor Almere City een stuk lastiger toen de ploeg al na 6 minuten spelen op een 1-0-voorsprong kwam tegen het al gepromoveerde FC Volendam. Vlak na rust scoorde de Eindhovenaren zelfs de 0-2 en dus was dat goed nieuws voor De Graafschap, maar niet voor Almere City.

Nederlaag voor Almere City

Almere mocht nog heel even hopen toen Volendam de aansluitingstreffer maakte tegen Eindhoven, maar kreeg vervolgens zelf 2 doelpunten tegen. Daarmee was het verzet van de thuisploeg gebroken en de 0-3 die ook daarna nog viel uit een strafschop was voor de statistieken.

De Graafschap pakt ticket voor play-offs

In de laatste minuut zorgde Volendam nog voor de 2-2 tegen FC Eindhoven, maar door de nederlaag van Almere deed dat er niet meer toe. Ook het resultaat bij Jong Ajax - De Graafschap (1-1) maakte niks meer uit. De Graafschap is daardoor de laatste club die zich mag opmaken voor de promotie/degradatie play-offs.