De Graafschap scoort niet tegen Helmond, Go Ahead gepromoveerd naar eredivisie

12 mei 2021

Go Ahead Eagles is gepromoveerd naar de eredivisie! De Graafschap heeft woensdagavond na een heel gekke avond náást directe promotie naar de eredivisie gegrepen. Op eigen veld kwam het na een onderbreking van ruim een uur niet verder dan 0-0 tegen Helmond Sport.


Naast De Graafschap maakten ook Go Ahead Eagles, Almere City en NAC voorafgaand aan de laatste speelronde nog kans op de begeerde 2e plek achter kampioen Cambuur. Na de onderbreking van ruim een uur nam de spanning toe bij De Superboeren.

Kansen
Zo miste Jasper van Heertum een grote kans van dichtbij en probeerde Melvin Platje alles en iedereen te foppen met een namaak-versie van de 'Hand van God'. Geen goal voor Platje - wel geel - en De Graafschap. Daar waar de thuisploeg alles op alles zette, speelde het uitgespeelde Helmond het spel mee.

Ook kwamen de Brabanders enkele keren gevaarlijk voor de goal. Zo kwam Jelle Goselink een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden. Zo tikte de tijd weg en werd iedereen alsmaar nerveuzer totdat eindsignaal viel.

Eagles gepromoveerd
NAC verloor met 3-2 van kampioen Cambuur en gaf de kans op directe promotie zelf uit handen, net zoals Almere City (1-1 tegen PSV). Go Ahead won wél (1-0 tegen Excelsior). Ondertussen keek Go Ahead Eagles in Rotterdam naar het grote scherm, afwachtend op de uitslag van de uitgestelde wedstrijd. Dat wachtend werd beloond. Bij De Graafschap bleef men - ook de samengekomen supportende Superboeren buiten het stadion - teleurgesteld achter.