De Portugese muur van Benfica was niet te breken: PSV naar de Europa League

24 augustus 2021

Pro Shots

PSV heeft alles geprobeerd, maar de Eindhovenaren scoorden niet tegen Benfica. En een doelpunt was juist nodig, na de 2-1 nederlaag vorige week in Portugal. Daarom moet PSV genoegen nemen met een plek in de Europa League dit seizoen. Doodzonde.


Vooral omdat Benfica al na een halfuur spelen rood kreeg! Lucas Velíssimo ontving zijn 2e gele kaart in de 32e minuut, beide kaarten kreeg hij door een duel met Cody Gakpo. De PSV-aanvaller had de verdediger van Benfica compleet in zijn broekzak.

De rode kaart van Velíssimo:


PSV kreeg vervolgens grote kansen via Noni Madueke - die à la Arjen Robben naar binnen kapte, maar voorlangs schoot - en Eran Zahavi. De Israëlische spits werkte een voorzet van Gakpo op de lat. Vooral de kans van Zahavi was hét moment om de openingstreffer te maken.

Tot de laatste seconde bleef PSV het proberen, maar het doelpunt kwam niet.

Europa League
Er stond natuurlijk een ticket voor de Champions League op het spel, maar die is voor Benfica. PSV moet het doen met een plekje in de Europa League dit seizoen. In de vorige ronden ging PSV nog met speels gemak voorbij FC Midtjylland en Galatasaray.