🎥 | Debutant Pasveer: ‘Eén van de mooiere avonden uit mijn leven’

23 september 2022

Voor Remko Pasveer ging op 38-jarige leeftijd een droom in vervulling met zijn debuut in Oranje. In de wedstrijd tegen Polen (2-0) hield hij ook nog eens de nul. "Dit is wel één van de mooiere avonden van mijn leven", aldus de blije Pasveer voor de camera van ESPN.


"Een paar jaartjes terug had ik dit niet kunnen dromen", zegt de doelman, die Vitesse in 2021 verruilde voor Ajax. In Amsterdam is hij momenteel 1e keeper en daarmee kwam een selectie voor Oranje wel dichterbij. "De laatste maanden zat het er wel een beetje aan te komen, ook omdat er veelvuldig contact was. Maar nu mocht het eindelijk zo zijn."

Na die 1e selectie volgde direct dus ook een basisplek tegen Polen. "De bondscoach maakt goede keuzes, hè", zo grapte Pasveer. "Ik wist het vrij snel toen ik aankwam. Leuk nieuws, maar voor de rest was het focussen op de trainingen en de jongens zo goed mogelijk leren kennen."

Penaltytests
Pasveer deed als keeper ook mee aan de penaltytests van Louis van Gaal. De keeper daarover: "We hebben wat testen gedaan. Wat er uit komt, krijgen we nog te horen. Ik heb geen bal tegengehouden, dus ik denk niet dat ik op basis van die tests keepte."