🎥 | Derby Willem II – FC Den Bosch stilgelegd na vuurwerk en bier op het veld

7 oktober 2022

Pro Shots
rellen-willem-2-den-bosch

De Brabantse derby tussen Willem II en FC Den Bosch in de Keuken Kampioen Divisie is na ruim een kwartier spelen stilgelegd wegens ongeregeldheden. Het uitvak is uiteindelijk helemaal leeggemaakt en de wedstrijd werd om 21.45 uur hervat.


Scheidsrechter Martin Pérez staakte de wedstrijd nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Hij besloot daarop om alle spelers naar binnen te sturen. Den Bosch leidde op dat moment de wedstrijd in Tilburg met 1-0 door een vroege goal van Faris Hammouti.

De spelers van FC Den Bosch vierden de openingstreffer met de fans in het uitvak van het Koning Willem II-stadion, maar werden daarbij door Tilburgse fans bekogeld met plastic bekers bier. Eén daarvan kwam op het hoofd van Danny Verbeek, die even op de grond ging zitten met zijn handen op zijn hoofd. De aanvaller van Den Bosch kon wel verder spelen.

Stilgelegd
Een kwartier later werd echter vuurwerk op het veld gegooid. Willem II-keeper Kostas Lamprou gooide het brandende vuurwerk nog wel buiten de lijnen, maar scheidsrechter Pérez besloot de wedstrijd daarop te staken. Fans van beide clubs probeerden ook met elkaar op de vuist te gaan bij het uitvak.