Dit is waarom de duels in de Keuken Kampioen Divisie vrijdag een uur later beginnen

23 september 2022

Pro Shots
top-oss-uur-later-keuken-kampioen-divisie

Ondanks het drukke schema van onder meer de Nations League wordt er in de Keuken Kampioen Divisie vrijdag 23 september gewoon gevoetbald. Er staan 4 duels op het programma, maar deze beginnen vrijdag wel een uur later dan normaal. Waarom is dat precies? We leggen het hieronder uit!


Tegenwoordig worden vrijwel alle duels uitgezonden door verschillende kanalen, zo ook de duels in de Keuken Kampioen Divisie, die door ESPN worden uitgezonden. Het vaste tijdstip voor de duels is dan ook altijd hetzelfde, namelijk vrijdagavond om 20.00 uur. Toch beginnen de duels vrijdag om 21.00 uur.

Waarom beginnen vrijdag 23 september de duels in de Keuken Kampioen Divisie een uur later?


Zendgemachtigde ESPN zendt vrijdag ook Jong Oranje live uit op TV. De ploeg van coach Erwin van de Looi oefent om 18.30 uur namelijk tegen België. Dat duel is daardoor pas om 20.15 uur afgelopen en daarmee valt het duel deels samen met die van de ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie.

In goed overleg is daarom besloten om de 4 duels in de KKD een uur later te laten aftrappen. Zo kan iedere fan zowel Jong Oranje als de KKD volgen!