Doelpuntenfestijn! Ajax vernietigt FC Groningen met hattrick Bergwijn en wereldgoal Antony

ProShots

Pim Huberts • 18:30, 14-08-2022 / Laatste Update: 12:48, 08-01-2024

Ajax heeft in eigen huis FC Groningen alle kanten van het veld laten zien. Mede dankzij de aanvallende kracht van Steven Bergwijn en Antony bij de Amsterdammers verloren de bezoekers kansloos in de Johan Cruijff Arena: 6-1.

Na slechts 4 minuten lag de eerste bal al achter Groningen-doelman Michael Verrips: Steven Bergwijn schreef het doelpunt op zijn naam. Desondanks hielden de Groningers de druk hoog wat tot de gelijkmaker leidde van de Belg Cyril Ngonge (1-1).

Wereldgoal Antony

Ook die gelijke stand hield niet lang stand. In de 28e minuut knalde Antony op aangeven van de na een schorsing teruggekomen Edson Álvarez een prachtig schot achter de doelman (2-1). Met een kopgoal van Bergwijn werd de voorsprong net voor rust uitgebreid (3-1).

Hattrick

In een rustige beginfase van de 2e helft liet Bergwijn opnieuw zien tot de absolute top te behoren. FC Groningen-verdediger Neraysho Kasanwirjo greep niet in en dus kon Bergwijn de bal achter Verrips krullen: 4-1.

Sterke Taylor

Een handig doorgeefballetje van Brian Brobbey zorgde ervoor dat Kenneth Taylor zijn 2e doelpunt van het seizoen raak kon prikken voor de 5-1. Nadat Groningen-verdediger Isak Määttä de bal ongelukkig op z'n arm kreeg binnen het strafschopgebied, schoot Steven Berghuis (die was ingevallen) de penalty raak voor de 6-1. Groningen werd helemaal weggespeeld.

Italiaanse debutanten

Lorenzo Lucca, de 1e Italiaan in Ajax 1, mocht zijn kunsten laten zien met een invalbeurt in de 66e minuut. De ruim 2 meter lange spits kreeg een aantal kopkansen. De 18-jarige Luciano Valente (Nederlands Italiaans) maakte zijn debuut bij FC Groningen.