Emmen deelt eerste klap uit aan NAC in halve finale play-offs

ProShots

Marcel Roes • 22:46, 31-05-2023 / Laatste Update: 01:52, 12-12-2023

Emmen staat er aardig voor na de 1e wedstrijd in de halve finale van de play-offs om degradatie/promotie. In Breda werd NAC verslagen met 2-1. De return is zaterdag om 20.00 uur.

Het spelbeeld was dat NAC meer balbezit had, maar Emmen tot meer schoten kwam. Check bijvoorbeeld hoe de openingstreffer van Lorenzo Burnet ontstond. NAC liet enorme gaten vallen in de verdediging. (Zie tweet hieronder.)

Vrije trap

Voor rust viel ook de 2e goal van Emmen. Aan de basis daarvan stond Mark Diemer, die een vrije trap op het hoofd van Ole Romeny lepelde. NAC-doelman Pepijn van de Merbel kon misschien beter in zijn goal blijven.

NAC komt

In de 2e helft beet NAC meer van zich af. Het momentum lag duidelijk bij de gastheren. Uiteindelijk kwamen die ook tot meer schoten (11), maar slechts 1 daarvan was echt op goal gemikt.

Tot diep in de blessuretijd dan. Toen werd Emmen gestraft voor het luie achteroverleunen. Vanuit een corner ramde Aimé Omgba de bal binnen.