Emmen-trainer Dick Lukkien belooft: ‘Dit tweeluik is nog niet gespeeld’

6 juni 2023

Pro Shots

We mogen FC Emmen nog lang niet afschrijven! Volgens trainer Dick Lukkien is er in de return tegen Almere City nog álles om voor te spelen. In Almere ging FC Emmen met 2-0 onderuit, zondag staat de return in Drenthe op het programma. Tegen ESPN: "Dit is een tik op de kin. Dan ga je even neer, 8 tellen, maar dan sta je weer op."


FC Emmen speelde dit seizoen in de Eredivisie en hoopt de finale van Almere City te winnen, om op het hoogste niveau te blijven spelen. Maar het heenduel ging dus met 2-0 verloren. Lukkien: "Ik ben teleurgesteld in wat wij hebben gedaan, ik ben daar zelf ook onderdeel van. Alleen: er is geen tijd om te rouwen. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het voetbal. Zij hebben een mooie uitgangspositie verworven, maar ik zeg je: dit tweeluik is nog niet gespeeld."

Accu opladen
Emmen moet dus voor een stunt zorgen in eigen huis. "Nu is het zaak om richting zondag de accu weer volledig op te laden. En goed na te denken hoe we dat gaan doen en met wie we dat gaan doen. Daar hebben we vijf dagen voor, dat scheelt. Het is een thuiswedstrijd, dat scheelt ook. We zijn teleurgesteld, maar we moeten ons nu klaarmaken."