Carel ‘kilometervreter’ Eiting trots op Volendam na remise bij Ajax: ‘Ik ben helemaal kapot’

26 januari 2023

Pro Shots
Eredivisie Ajax Volendam Reactie Carel Eiting

Carel Eiting was trots na de 1-1 van FC Volendam tegen Ajax van donderdagavond. De 24-jarige aanvoerder, die groot werd bij de tobbende Amsterdamse grootmacht, was na afloop helemaal kapot.


"Ik kan niet meer", zei Eiting voor de camera's van ESPN. Uiteindelijk bleek dat hij de meeste kilometers van iedereen had gelopen. "Was ik dat? 14 kilometer? Het is doorgaans niet de bedoeling dat ik zó veel loop", lachte de middenvelder. Over het strijdplan was de controleur eerlijk en duidelijk.

Speelplan
"We waren heel enthousiast voor deze wedstrijd, en ik ben een echte voetballer en houd het liefst van voetballen. Ik wil altijd balbezit, maar tegen Sevilla speelden we in de voorbereiding ook een wedstrijd met veel ballen tussen de linies, en dat ging bij momentjes goed en werd soms genadeloos afgestraft. We moesten het compact houden en in de counter niet als gekken tekeer gaan."

Uiteindelijk deed hij zijn oude club pijn door de assist op Damon Mirani af te leveren. "Je verzint het inderdaad niet nee", besloot hij. "Vraag me niet of ik het nog 5 keer zo kan hoor", sprak hij over de vrije trap van afstand. "Ik hoop dat het een beetje een leuke wedstrijd was om naar te kijken."

Oude bekenden
Eiting benadrukte de nagenoeg perfecte uitvoering van zijn ploeg. "(Mohammed) Kudus is een geweldige speler, ik heb nog met hem getraind en die jongens kunnen altijd een goal maken. Dat gebeurt dan ook, maar we bleven bij de les. Heel de wedstrijd waren we geconcentreerd. We liepen ruimtes dicht en hielden naderhand (Francisco) Conceicao in de 1 of 2 tegen 1."