Begeerde Van Ewijk raakt niet in de war: ‘Weet dat PSV en Feyenoord me volgen’

22 september 2022

Proshots
Milan Van Ewijk VI Interesse Feyenoord PSV Buitenlandse Clubs Heerenveen Plafond Aanpassen

De loopbaan van Heerenveen-vleugelverdediger Milan van Ewijk leest als een jongensboek. Als 16-jarige moest hij als rechtsbuiten weg bij Feyenoord. Via Excelsior Maassluis, ADO Den Haag en een korte periode bij Cambuur belandde hij in het Abe Lenstra Stadion. Aldaar groeide hij uit tot 1 van de meest begeerde spelers van het land. In gesprek met Voetbal International ging Van Ewijk in op zijn denderende ontwikkeling.


"Ik ben erg benieuwd waar mijn plafond ligt", klonk het zelfverzekerd. "Ik wil wel eens zien ik me verhoud als ik bij Ajax, PSV of Feyenoord zou spelen. Of in het buitenland. Het is niet dat ik het nu slecht heb bij Heerenveen, maar ik heb me altijd zonder veel moeite aangepast aan een hoger niveau."

Gas geven
De 22-jarige Van Ewijk is benieuwd tot welk niveau hij dat kan blijven doen. De rappe speler staat onder meer in de belangstelling van zijn oude jeugdclub, PSV, Celtic en Lille. Terugblikkend op 'vroeger' snapte hij wel dat hij weg moest op Varkenoord. "De opleiding van Feyenoord was toen nogal resultaatgericht. Als rechtsbuiten was mijn rendement te laag."

Hierdoor viel zijn grootste wapen - zijn snelheid - nagenoeg weg. "Men wilde met jongens spelen die er direct konden staan, die mee konden met Ajax en PSV en direct konden leveren. Dat kon ik niet. Wel vond ik het jammer dat er niet naar mijn potentie of ontwikkelingen gekeken werd, al snap ik dat men weinig heeft aan een rechtsbuiten zonder rendement."

Interessante ontwikkeling
Van Ewijk weet dan ook dat de ogen op hem gericht staan. "Ik weet dat Feyenoord, PSV en wat buitenlandse clubs me volgen. Dat is natuurlijk erg gaaf, ik speel gewoon mijn duels en doe mijn best om zo goed mogelijk te presteren. Als iemand mij wil overnemen, hoor ik dat vanzelf wel. Afleiden doet het niet."