NEC verslaat RKC in Waalwijk na uiterst vermakelijk voetbalgevecht

18 maart 2023

Pro Shots
Eredivisie RKC NEC Verslag Uitslag Tannane Vaessen Cillessen Kramer Seuntjes Score

NEC Nijmegen heeft een lekkere uitoverwinning geboekt bij RKC: zaterdagavond maakten beide ploegen er in Waalwijk een voetbalfeest van, maar trokken de bezoekers de overwinning uiteindelijk over de streep (1-3).


In de openingsfase lieten beide teams zien waarvoor zij kwamen. Het spel ging meteen over en weer en NEC-goalie Jasper Cillessen moest al vroeg redden op een grote kans van RKC-creatieveling Mats Seuntjens. Kort daarna weerhield RKC-stopper Etienne Vaessen NEC-speler Landry Dimata van een vroege tegentreffer.

Kramer vs Cillessen
Daar waar Michiel Kramer een kansje kreeg maar ook hij Cillessen op zijn weg vond, maakte uitblinker Oussama Tannane de 1e goal van de wedstrijd: na prima voorbereidend werk samen met Dimata gaf hij Vaessen het nakijken. Diezelfde Vaessen, die net als zijn collega aan de overkant ook een poging deed om Man van de Wedstrijd te worden, had kort daarna geen antwoord op de wereldgoal van Elayis Tavsan.

Hoewel RKC prima in de wedstrijd zat en aardig meevoetbalde, stond het na iets meer dan een halfuur spelen plots 0-3: Tannane werkte een vrije trap achter Vaessen en de thuisploeg moest nog meer tandjes bijzetten om niet tegen een nog dikkere nederlaag aan te lopen.

Na de pauze bracht veteraan Vurnon Anita met zijn rake rebound het verschil terug op 2, al liet Tananne 10 minuten dáárna vanaf de stip na de wedstrijd te beslissen. Vaessen pakte zijn inzet en de sluitpost reageerde kort daarop attent op de poging van Andri Baldursson.

NEC boven RKC
Waar beide ploegen in de slotfase nog volop wisselden om de wedstrijd uit te kunnen spelen, werd er - ondanks dat invaller Anthony Musaba nog de paal raakte - niet meer gescoord. De teams ruilen van positie op de ranglijst: NEC is nu 8e (34 punten), RKC 9e met 32.