FC Twente blijft ook tegen Burak Yilmaz en co lekker draaien in aanloop naar kraker tegen Fiorentina

14 augustus 2022

Getty Images
fc-twente-blijft-ook-tegen-burak-yilmaz-en-co-lekker-draaien-in-aanloop-naar-kraker-tegen-fiorentina-uefa-conference-league-play-offs

FC Twente beleeft een sterke start van het seizoen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans zette tegen Fortuna Sittard ook de 2e competitiewedstrijd in winst om: 3-0.


Twente neemt het donderdag in Florence op tegen Fiorentina, in de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Conference League, het 3e Europese clubtoernooi.

Fortuna kan geen vuist maken
De club uit Enschede begon de Eredivisie vorige week met een zege op NEC. Die kwam pas in blessuretijd tot stand dankzij invaller Sem Steijn (0-1). In de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard ging het een stuk makkelijker. Ricky van Wolfswinkel opende na ruim 20 minuten de score. De spits kon na een lange bal van linksback Gijs Smal zo doorlopen richting het doel van Yanick van Osch en schoot hard raak.

Kort voor rust verdubbelde Joshua Brenet de voorsprong. De opgekomen rechtsback kon na een dubbele 1-2, met Daan Rots en Virgil Misidjan, de 2-0 inschieten.

Invalbeurt Yilmaz
Fortuna-trainer Sjors Ultee bracht Burak Yilmaz na rust in het veld, maar ook de Turkse spits slaagde er niet in de wedstrijd te doen kantelen. Misidjan zorgde met een gekruld schot vanuit de hoek van het strafschopgebied voor de fraaie 3-0. Tegenvaller voor Twente was het geblesseerd uitvallen van Ramiz Zerrouki.

Check hier de 3-0