FC Twente leeft nog in play-offs Conference League ondanks nederlaag tegen Fiorentina

18 augustus 2022

FC Twente mag nog altijd hopen op groepsfase Conference League. De ploeg van Ron Jans verloor weliswaar op bezoek in Italië bij Fiorentina, maar het verschil was nipt: 2-1. In Enschede is alles dus nog mogelijk.


De fans van FC Twente hadden in een zeiknat Florence amper de paraplu dichtgeklapt of de 1-0 voor Fiorentina lag er al in. Nicolás González kopte al na 61 seconden raak, de snelste tegentreffer van de Tukkers in Europa deze eeuw.

Rijp voor de slacht
Twente werd in de openingsfase aan alle kanten overlopen, het elftal van Jans leek rijp voor de slacht. FC Twente kon de bal amper in de ploeg houden en Fiorentina stormde richting het doel van Lars Unnerstall. Net toen de figuurlijke Florentijnse storm leek te gaan liggen viel de 2-0.

Riccardo Sottil, die al heel de eerste helft een nachtmerrie was voor de rechterkant van FC Twente, bracht spits Arthur Cabral in stelling. De Braziliaanse spits kon de afgemeten voorzet eenvoudig binnen glijden. Cabral maakte net voor rust bijna zijn 2e, maar Unnerstall ranselde de bal uit de hoek.

Brutaal FC Twente
Jans wisselde na rust 2 keer. Mees Hilgers en Václav Cerný kwamen in de ploeg voor Julio Pleguezuelo en Daan Rots. FC Twente ging daardoor beter spelen, zonder dat het echt gevaarlijk werd. Toch was het bij de eerste de beste kans gelijk raak. Invaller Cerný maakte op het randje van buitenspel knap de aansluitingstreffer.

Na de 2-1 blafte FC Twente nog wel wat, maar het beet niet meer. Fiorentina speelde ook een welbekend Zuid-Europees spelletje. Bij ieder klein tikje lagen de Italianen net wat langer dan normaal op de grond. FC Twente kon niet meer scoren, alleen het gaat wel met een redelijk goed gevoel terug naar de Grolsch Veste. Daar is volgende week donderdag (19.00 uur) de return. FC Twente verschijnt lekker uitgerust aan de aftrap, komend weekeinde is de ploeg vrij.