FC Twente weer in de zwarte cijfers na sportief goed seizoen

30 september 2022

Pro Shots
fc-twente-winst-jaarcijfers

FC Twente heeft niet alleen sportief, maar ook financieel een goed jaar achter de rug. De voetbalclub uit Enschede meldde bij de presentatie van de jaarcijfers dat het vorig seizoen 2 miljoen euro winst heeft gemaakt. Dat komt vooral door de transferinkomsten. De club zat een paar jaar geleden nog in grote financiële problemen.


De ploeg van trainer Ron Jans eindigde vorig seizoen in de Eredivisie op de 4e plek en plaatste zich daarmee voor het eerst in 8 jaar weer voor Europees voetbal. Twente werd daarin echter in de play-offs van de Conference League uitgeschakeld door Fiorentina.

Lees ook: Fors verlies Ajax over afgelopen seizoen

De omzet van FC Twente steeg vorig seizoen met 8,5 miljoen, tot 26,9 miljoen euro. Dat ondanks in de eerste maanden van vorig seizoen weinig tot geen publiek bij de wedstrijden mocht zijn door de coronacrisis. Ook de kosten namen met ruim 7 miljoen toe, naar 27,5 miljoen. Daardoor was het bedrijfsresultaat -600.000 euro, maar dankzij transferinkomsten sloot de club het seizoen toch af met een winst van 2 miljoen. Zo werd Joël Drommel verkocht aan PSV en Queensy Menig aan Partizan Belgrado.

Van verlies naar winst
In het jaar 2020-2021 leed Twente nog een verlies van ruim 1,7 miljoen euro. Voor dit seizoen houdt de club rekening met een verlies van 1 miljoen euro, al kan dat nog veranderen via de aan- of verkoop van spelers.