FC Utrecht baalt van biergooiende fans: ‘Gek word je ervan’

20 mei 2022

Pro Shots / Ron Baltus
fc-utrecht-fans-vitesse-bier-gooien-play-offs

FC Utrecht is na de 3-1 zege op Vitesse flink op weg naar de finale van de play-offs om Europees voetbal, waarin Heerenveen of AZ de tegenstander is. Bij de club zij ze hoopvol, maar toch heeft de club na afgelopen wedstrijd ook kritiek op een deel van de eigen fans, die met bekers bier en andere spullen gooide richting het veld. "Gek word je ervan", aldus Utrecht-speler Willem Janssen.


Janssen zegt er wel bij dat het om een kleine groep fans gaat: "99 procent van de Bunnik Side is geweldig en ook tegen Vitesse was de sfeer waanzinnig mooi. Maar ik snap oprecht het nut van dat biergooien niet in. Ze benadelen de club en als elftal worden we er ook niet beter van. Ik kreeg ook een aansteker naar mijn hoofd geslingerd, al zal dat vast niet de bedoeling zijn geweest. Maar het is heel triest dat dit gebeurt."

Kruys: 'Iedereen baalt ervan'
Niet alleen Janssen, maar ook trainer Rick Kruys zag het gebeuren. "Ze zijn ooit ergens met dat biergooien begonnen en nu zie je het bij elke club gebeuren. Een heel vervelende trend. Laten we hopen dat we snel klaar zijn met dit soort onzin. Iedereen baalt ervan", aldus de Utrecht-coach.

De return van het plat-off duel staat zondagmiddag in Arnhem gepland.