FC Utrecht verslaat AZ en is kwartfinalist in de TOTO KNVB Beker

Joris Kaper • 22:31, 07-02-2023 / Laatste Update: 22:33, 11-12-2023

FC Utrecht is doorgedrongen tot de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker! De ploeg van trainer Michael Silberbauer won in de 8e finales op bezoek bij AZ met 1-2 en dus zit de ploeg bij de laatste 8!

FC Utrecht kwam er in de 1e helft nog niet veel aan te pas, want AZ was de bovenliggende partij. De kansen waren echter schaars, ook voor de thuisploeg. En dus was de 0-0 ruststand dan ook niet heel verrassend.

Utrecht wakker

In de 2e helft leek Utrecht wakker geschud en liet zicht veel meer gelden. Zo stoomde Nick Viergever na een klein uur spelen op namens Utrecht. De verdediger leek uit op een voorzet, maar bedoeld of niet: hij schoot de bal in ieder geval op fraai wijze binnen en zorgde daarmee voor de 1-0-voorsprong voor de Domstedelingen.

Karlsson mist pingel, maar scoort wel

Na de treffer van Utrecht probeerde AZ iets te forceren, maar opnieuw leek het creëren van kansen een lastige opgave voor de Alkmaarders. FC Utrecht bleef de aanvallende partij, tot 5 minuten voor tijd. Ruben Kluivert duwde Jens Odgaard en scheidsrechter Kamphuis zag daar een penalty in. Die werd vervolgens gemist door Jesper Karlsson, maar diezelfde Karlsson schoot seconden daarna toch nog raak, waarna er verlenging volgde.

Verlenging met korte onderbreking

De extra tijd was nog maar net begonnen, of Utrecht had haar 2e goal van de avond al te pakken via Naoki Maeda.

In de slotfase lag het spel even kort stil, nadat er vanaf de tribunes met onder meer aanstekers werd gegooid richting Utrecht-keeper Barkas. De goal van Maeda bleek uiteindelijk de winnende, want in het restant van de soms hectische verlenging werd er niet meer gescoord. AZ ligt uit de beker, FC Utrecht is kwartfinalist!