Feyenoord is er snel bij na doorbraak en verlengt aflopende contract Quilindschy Hartman

14 november 2022

Getty Images
Quilindschy Hartman-contract

Feyenoord heeft het aflopende contract van Quilindschy Hartman opengebroken en met 2 jaar verlengd. De 21-jarige linksback ligt daardoor nu tot medio 2025 vast in Rotterdam. Daarmee wordt het jeugdproduct beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling.


Hartman is de laatste weken vaste waarde in de achterhoede van Feyenoord. Met Marcos López en Fredrik André Björkan haalden de Rotterdammers afgelopen zomer 2 linksbacks naar De Kuip, maar het is Hartman die de 1e seizoenshelft zondag tegen Excelsior (5-1-overwinning) afsloot als eerste keuze. Feyenoord en Hartman hebben daarna een principeakkoord bereikt over een nieuw contract.

Van basis via tribune weer naar basis
De maandag jarige verdediger begon het seizoen als basisspeler, maar verhuisde na de komst van concurrenten al snel naar de bank. In totaal speelde de linksachter dit seizoen 9 duels in het shirt van de Rotterdammers. Tegen Lazio gaf Hartman de beslissende pass op Santiago Giménez, die de score opende en zijn ploeg daarmee groepswinst in de Europa League bezorgde.

Geen garantie
Afgelopen zomer was Hartman nog dichtbij een tijdelijk vertrek. Excelsior hoopte de linksachter op huurbasis over te nemen, maar kon geen garantie op speeltijd bieden.