Feyenoord komt achterstand te boven en verslaat AZ door goal van man die nooit scoort

Marcel Roes • 00:04, 19-02-2023 / Laatste Update: 06:37, 12-12-2023

Feyenoord heeft in De Kuip gewonnen van AZ: 2-1. De winnende viel in de slotfase en kwam van een man die eigenlijk nooit scoort: Marcus Pedersen. Volgens Transfermarkt is dit pas zijn 3e goal ooit en zijn 1e in een echt competitieduel.

De gasten kwamen na dik een kwartier op voorsprong en dat kwam door een eigen goal van Javairô Dilrosun. Na een hoekschop van Karlsson schatte hij de bal verkeerd in en via een achterwaartse beweging kopte hij de bal achter zijn eigen keeper, Timon Wellenreuther.

In blessuretijd van de 1e helft zorgden 2 voormalige AZ-spelers voor de gelijkmaker. Oussama Idrissi gaf de assist, Alireza Jahanbakhsh kopte de 1-1 binnen. Dat was zijn 8e goal voor Feyenoord; voor AZ staat hij op 34 goals.

Buitenspel

Na een uurtje dacht Santiago Giménez te kunnen juichen. De Feyenoord-aanvaller werkte de bal binnen na een pass van Paixão. Maar de Mexicaan stond buitenspel, dus het bleef 1-1.

In de 90e minuut kreeg AZ de bal niet lekker weggewerkt en kwam het ding terecht bij Marcus Pedersen. De Noor speelde zichzelf vrij en probeerde het maar eens met links. Met een fraaie boog zeilde de bal achter AZ-keeper Mathew Ryan: 2-1.