Feyenoord zet zichzelf voor schut op bezoek bij hekkensluiter ADO

Getty

Sjors Tanis • 16:11, 02-05-2021 / Laatste Update: 22:45, 04-01-2024

Feyenoord heeft een wanvertoning op de mat gelegd tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor met 3-2 op bezoek bij de hekkensluiter van de Eredivisie.

De Rotterdammers blijven 5e, terwijl ADO nog een kleine kans heeft op handhaving.

Vroege voorsprong Feyenoord

In de 3e minuut al kwam Feyenoord nog wel op voorsprong door een doelpunt van Robert Bozenik, de vervanger van de geschorste Steven Berghuis. Maar halverwege leidde de thuisploeg na treffers van Jonas Arweiler en Abdenasser El Khayati: 2-1.

Machteloos

Advocaat en zijn ploeg moesten na rust jagen op de gelijkmaker, maar in de 59e minuut scoorde El Khayati zijn 2e en hij bracht daarmee Feyenoord in grotere problemen. Invaller Nicolai Jørgensen maakte nog wel de 3-2, maar verder kwam Feyenoord niet. Jens Toornsta kreeg in de blessuretijd nog zijn 2e gele kaart en moest dus nog vroegtijdig van het veld.

Laatste strohalm ADO

Door de nederlaag heeft Feyenoord na 31 duels nog steeds 55 punten. FC Utrecht heeft 5 punten achterstand en kan dus in het slot van de competitie nog een bedreiging vormen. ADO heeft nu 19 punten, 5 minder dan FC Emmen, dat op plek 16 staat. Die plek betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie tegen degradatie. Dat lijkt de laatste hoop voor ADO.