Fiorentina mag borst natmaken voor FC TWENTE! Enschedese club wint ook return van Serven

Eimert Pruis • 22:50, 11-08-2022 / Laatste Update: 05:46, 12-12-2023

FC Twente mag zich gaan opmaken voor een geweldig treffen met Fiorentina in de play-offs van de Conference League. Twente maakte donderdagavond ook in Enschede zijn Europese rentree. En ook deze werd gevierd met een overwinning. Het onthutsend zwakke Cukaricki werd met 4-1 verslagen. Een Griekse geweldenaar diende zich aan in Enschede.

Fiorentina mag zijn borst natmaken. Want 6-2 over 2 wedstrijden, maakt indruk. Hopelijk hebben de Italianen de Servische ploeg niet gezien. Want dat vertekent veel. Heel Enschede is in ieder geval blij en heeft zin in het komende tweeluik. Op 18 augustus speelt Twente in Florence, een week later is de return in de Grolsch Veste.

Dramastart Twente

Twente begon nog dramatisch aan de wedstrijd. De Serven gingen stormen en stonden na 6 minuten al voor via Luka Adzic. Dat was niet de bedoeling, dachten de Enschedese fans. Dus gingen zij los en schreeuwden ze hun ploeg naar voren.

Twente in de aanval

Dat hielp want langzamerhand nam Twente het initiatief over van Cukaricki. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg in de 17e minuut de beloning. Robin Pröpper was verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Vlap zet Twente op voorsprong

Twente kreeg kans na kans, maar slaagde er voor rust nog maar 1 keer in om doel te treffen tegen de zwakke Serven. Rechtsbuiten Daan Rots gaf een mooie voorzet, waar Michel Vlap met zijn hoofd tegenaan liep: 2-1.

Het is rust in Enschede en FC Twente staat met 2-1 voor! #twecuk pic.twitter.com/Cx77Lkmg0l

— VTBL ⚽ (@vtbl) August 11, 2022

Tweeluik beslist

Het tweeluik was al wel beslist. 5-2 over twee wedstrijden kan alleen het FC Barcelona uit vroegere tijden nog goed maken. Het onthutsende slechte Cukaricki uiteraard niet. En dus balde Twente lekker vrij verder.

Griekse supersub

Veel gebeurde er alleen niet. Jans wisselde nog wat belangrijke spelers en bracht de Griek Christos Tzolis. De aanvaller liet direct van zich spreken door in de 84e minuut de 3-1 op het scorebord neer te zetten. Exact dezelfde uitslag als een week geleden in Servië. Maar dat was nog niet genoeg voor de Griekse dribbelaar. In blessuretijd liep hij langs iedereen en joeg de bal in de kruising. Interessante speler!

Zondag Fortuna-thuis

Zondag speelt Twente thuis tegen Fortuna Sittard, maar alle gedachten zullen al bij Fiorentina zijn. De nummer 7 van Italië mocht instromen in de laatste voorronde en krijgt met Twente ook best een pittige tegenstander. Wie weet kan de ploeg van Jans stunten en de Nederlandse glorie in Europa voortzetten.

Twente wordt gek, Europees voetbal in Enschede!