🎥 | Gemiste penalty Memphis Depay kost Oranje 2 punten tegen Polen in Nations League

11 juni 2022

Het Nederlands elftal heeft de Nations League-wedstrijd tegen Polen niet kunnen winnen. In De Kuip werd het 2-2 na een knappe comeback van het team van bondscoach Louis van Gaal.


Oranje had de 3 punten voor het grijpen, maar Memphis Depay miste in de blessuretijd een penalty.

Moeizame 1e helft
De temperatuur lag rond de 20 graden, het stadion in Rotterdam was uitstekend gevuld: het leek een combinatie voor een mooie voetbalavond. Maar Nederland kon het publiek amper vermaken. Sterker: na 18 minuten was de 1e kans voor Polen raak: Matty Cash kreeg wat ruimte van Daley Blind en schoot de bal langs keeper Mark Flekken in de verre hoek: 0-1.

In het vervolg van de 1e helft ging Oranje op zoek naar de gelijkmaker, maar het vizier stond niet op scherp. Zowel Blind, Steven Berghuis als Jurriën Timber wisten de bal niet op het doel te mikken. Memphis Depay vond de Poolse keeper. Zo gingen de bezoekers met een voorsprong de rust in.

Comeback in een flits
In de 2e helft was het al na 5 minuten raak en weer scoorde Polen. Achterin bij Oranje werd te laat gestapt voor buitenspel, waarna 2 Polen richting keeper Mark Flekken stormden. Piotr Zielinski gaf het laatste zetje: 0-2.

Het publiek in De Kuip was stil, maar niet voor lang. Want 2 minuten na de 2e tegentreffer deed Davy Klaassen wat terug. Daar bleef het niet bij: in de 56e minuut scoorde Denzel Dumfries. De VAR had lang nodig om de checken of het eerder in de aanval geen buitenspel was, maar de goal kreeg uiteindelijk goedkeuring: 2-2.

Depay mist pingel
Het Nederlands elftal ging, met onder andere Cody Gakpo en Wout Weghorst als invallers, in de slotfase op zoek naar de 3 punten. In de 89e minuut kreeg Oranje de ideale kans, want de bal ging op de stip na hands van een Pool. Maar Depay faalde: de aanvoerder (bij afwezigheid van de vakantie vierende Virgil van Dijk) raakte de paal.

Zo bleef het in Rotterdam bij een gelijkspel: Oranje een punt, Polen een punt. De andere wedstrijd in League A, Wales tegen België, kreeg ook geen winnaar: 1-1. Nederland is koploper in de groep, met 7 punten na 3 duels. Daarna volgen België (4 punten), Polen (4 punten) en Wales (1 punt).

Check hier de gemiste penalty van Depay: