Goals, goals, goals: PSV scoort 4 keer tegen Kopenhagen, maar wint niét

Brian Vesseur • 23:53, 10-03-2022 / Laatste Update: 14:41, 07-01-2024

Wat een knotsgekke wedstrijd hebben we donderdagavond gezien in Eindhoven. PSV stond geen seconde op voorsprong, maar scoorde wel 4 keer tegen FC Kopenhagen en pakte uiteindelijk een punt: 4-4. Volgende week maakt PSV nog alle kans, op bezoek in Denemarken.

Al na 6 minuten keek PSV in het eigen Philips Stadion tegen een achterstand aan. Isak Johannesson werkte de openingstreffer binnen. Vervolgens was het Cody Gakpo die heel knap raak kopte na een puntgave voorzet van Noni Madueke. 1 minuutje later was het alweer 2-1 voor Kopenhagen, door een domme en dure fout van Joey Veerman.

Op slag van rust werd het zelfs 3-1 voor Kopenhagen. Lukas Lerager scoorde voor de Deense bezoekers. PSV bleef in de wedstrijd door een doelpunt van Ritsu Doan in de 50e minuut.

Penalty

Een dikke 10 minuten later had Gakpo dé kans om de gelijkmaker binnen te werken, want de PSV-aanvoerder mocht aanleggen voor een penalty. Er zat veel te weinig kracht achter zijn poging. De stand bleef 3-2 voor Kopenhagen!

Diks

Direct na de strafschop kwam Kevin Diks, u wel bekend van Vitesse en Feyenoord, in het veld bij Kopenhagen. Geinig. Heeft in Italië nog gespeeld voor clubs als Fiorentina en Empoli. Sinds deze zomer speelt de rechtsback voor de Deense formatie.

Zonde voor Gakpo, maar de captain van PSV herpakte zich. Even later zorgde hij alsnog voor de 3-3. Door een domme fout van Ibrahim Sangaré kwam Kopenhagen wéér op voorsprong: 4-3 in Eindhoven! Zonde, zonde, zonde voor het Nederlands voetbal. En onnodig.

Return

Volgende week maakt PSV in Denemarken nog alle kans om door te gaan in de Conference League. De wedstrijd begint dan om 18:45 uur.