Groepswinnaar AZ sluit poulefase Conference League af met 3 punten: invaller matchwinner

Sjors Tanis • 21:36, 09-12-2021 / Laatste Update: 14:18, 07-01-2024

AZ heeft de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Conference League nipt weten te winnen. De Alkmaarders waren al groepswinnaar en versloegen thuis het Deense Randers: 1-0. Randers gaat als nummer 2 in de groep echter ook door in de Conference League.

AZ staat als groepswinnaar na de winterstop al in de 8e finales. Randers moet nog een tussenronde spelen.

AZ veel sterker

De ploeg van trainer Pascal Jansen was, vooral in de 1e helft, veel sterker dan Randers. Onder andere Dani de Wit en Jesper Karlsson miste kansen op de openingstreffers. Na rust was de fut er ook bij AZ een beetje uit. De wedstrijd leek zonder goals te eindigen, maar na geschutter van de keeper van Randers profiteerde invaller Thijs Oosting: 1-0. Daar bleef het bij in Alkmaar.