Groningen bijna zeker van degradatie na inhaalnederlaag tegen NEC

Brian Vesseur • 18:32, 25-04-2023 / Laatste Update: 23:36, 11-12-2023

FC Groningen is bijna zeker van degradatie. Met nog 12 punten te verdienen in de Eredivisie, is de achterstand op de (half)veilige plekken 11 punten. Dinsdagmiddag verloren de Groningers in eigen huis met 1-0 van NEC.

Groningen - NEC werd dinsdagmiddag afgewerkt, nadat de wedstrijd zaterdag na 18 minuten werd gestaakt. Een grensrechter werd geraakt door een beker bier. De biergooier werd zaterdag het stadion uitgewerkt, nadat hij nog een flinke tik in het gezicht kreeg.

In een lege Euroborg gebeurde er weinig, tót de 82e minuut. Laros Duarte van FC Groningen haalde de doorgebroken Pedro Marques neer: rood en een strafschop voor NEC. In de 84e minuut zat die penalty er dan ook daadwerkelijk in. Jordy Bruijn zette de bezoekers op een 1-0-voorsprong. In de blessuretijd kreeg Bruijn een 'publiekswissel'.

Play-offs

NEC maakt door de overwinning nog kans op play-offs om Europees voetbal. De Nijmegenaren staan nu op een gedeelde 8e plek, met RKC Waalwijk en sc Heerenveen. Laatstgenoemde is de volgende tegenstander van NEC.