Grote fan zwaait als enige in zeiknat Rotterdam zijn Feyenoord uit: ‘Bij winst wordt het gekkenhuis’

24 mei 2022

ANP

Feyenoord vertrok dinsdagochtend naar Tirana, waar het woensdag de finale van de Conference League speelt. Vanaf 1908, het trainingscomplex van de Rotterdammers, werd koers gezet naar Rotterdam The Hague Airport. Naast wat journalisten was er nog 1 iemand aanwezig, namelijk fan Vincent Flach.


Het was hondenweer in Rotterdam, maar dat had de grote Feyenoord-fan er wel voor over. "Ze vliegen volgens mij rond 12 uur, dus dit leek me een goede tijd om te vertrekken", vertelde hij in gesprek met het AD.

Feyenoorder in hart en nieren?
Flach kijkt de finale tegen AS Roma gewoon in Rotterdam, al was hij er ook graag bij geweest in Tirana. "Maar als ze winnen dan wordt het een gekkenhuis!", verzekerde Flach. Hoeveel Feyenoord voor hem betekent? "Dat is een lastige vraag. Het zit diep. Ik zit niet te huilen hoor, als ze verliezen. Maar het zit ín je. Het betekent heel veel."

Flach is niet de enige in de familie die helemaal Feyenoordgek is. "M'n hond werd geboren tijdens het kampioenschap in 2017", zei de 33-jarige Feyenoorder. Flach gaf de hond een bijzondere naam: Juara Feye Bronckho. 'Juara', betekent kampioen in het Indonesisch, de andere woorden kun je wel raden. Dat zijn afkortingen van Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst, de winnende trainer.

Rotterdam The Hague Airport
Bij vetrek naar het vliegveld steekt de Feyenoorder zijn gebalde vuisten nog even omhoog naar de selectie. Even later staat Flah op Rotterdam The Hague Airpot om daar wederom de selectie uit te zwaaien. Ook daar was het rustig. "Ik zag één persoon op een fiets die even stopte en een foto maakte."