Grote held van Fortuna Sittard Zian Flemming gaat de club verlaten: ‘Overmand door emotie’

15 mei 2022

Pro Shots
Zian Flemming

Zian Flemming hield Fortuna Sittard in de Eredivisie, maar de aanvaller is niet van plan bij de Limburgse club te blijven. Hij gaat op zoek naar een andere club. "Ik wil mezelf graag weer bewijzen blij een andere club. Ik zoek een nieuwe uitdaging en hoop een mooie, grote stap te maken", zei de aanvaller na de 1-0-zege op NEC Nijmegen, waarmee Fortuna degradatie ontliep.


Lees ook: Sparta en Fortuna Sittard blijven erin, Willem II degradeert direct en Heracles Almelo speelt nacompetitie

De aanvaller maakte de enige goal én haalde in blessuretijd een bal van de lijn. Hij ontpopte zich zo als de held van de club, maar reageerde nuchter. "Met die goal waren de fans vast blij en een bal redden van de lijn is ook lekker", zei Flemming, die voor de camera van ESPN gearmd stond met Mats Seuntjens, de broer van Ralf Seuntjens, bij wie een tumor is ontdekt. "Ik ben overmand door emotie", zei Seuntjens. "Ik heb een held hier naast me staan en een held thuis zitten. De situatie van Ralf is niet goed. Het ziet er op dit moment niet positief uit, maar Ralf is sterk."

'Dit raakt iedereen'
Flemming dacht aan de broer van Mats toen hij scoorde. Hij omhelsde zijn ploeggenoot en toonde opzichtig diens naam op de rugzijde van zijn shirt. "Dit gebaar wilde ik maken. Ik vond het heel knap dat Mats vandaag speelde, want wat Ralf is overkomen gun je niemand. Het raakt iedereen."

'Ik ben helemaal kapot'
Trainer Sjors Ultee van Fortuna Sittard had geen stem meer over na de zwaarbevochten winst. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt, ik ben helemaal kapot", zei de schorre, maar dolblije trainer. "Ik ben trots, want ik zag kracht, strijd en een team. Er is voor elke bal gevochten."