Heerenveen draait het in de slotfase he-le-maal om tegen AZ in play-offstrijd

Brian Vesseur • 22:40, 19-05-2022 / Laatste Update: 05:30, 12-12-2023

Wat een wedstrijd in Heerenveen! De plaatselijke sc won daar met 3-2 van AZ, door 2 doelpunten in de blessuretijd! Heerenveen gaat nu met een heerlijk gevoel naar Alkmaar toe, komende zondag, in de strijd om Europees voetbal. De winnaar van het tweeluik neemt het in de play-offfinale op tegen FC Utrecht of Vitesse.

De winnaar daarvan krijgt een ticket voor de kwalificatie van de Conference League. De Friezen kwamen op voorsprong door een doelpunt van Sydney van Hooijdonk in de 58e minuut, maar een minuut later was het alweer 1-1 door een goal van Hakon Evjen. Een minuut of 6 later kwam AZ op voorsprong door Vangelis Pavlidis.

In de 90e minuut zorgde Amin Sarr op knappe wijze voor de gelijkmaker: 2-2. Daarmee leek de wedstrijd gelijk te eindigen, maar in de 95e minuut maakte Tibor Halilovic er tóch nog 3-2 van. Wát een slotfase!

AZ-aanvoerder Owen Wijndal was er donderdagavond niet bij, waardoor Milos Kerkez zijn basisdebuut mocht maken bij de Alkmaarders.

Stand in Eredivisie

AZ ging het duel in als nummer 5 van de Eredivisie, sc Heerenveen plaatste zich als nummer 8 pas op de laatste speelronde voor de play-offs.