Helaas Heracles: Excelsior is alweer te sterk en laat Almeloërs degraderen

ProShots

Marcel Roes • 23:59, 21-05-2022 / Laatste Update: 23:01, 11-12-2023

Excelsior gaat naar de finale van de play-offs voor promotie en degradatie. De Rotterdammers wonnen in de return van Heracles met 1-3. De heenwedstrijd werd 3-0 voor Excelsior.

Heracles is nu gedegradeerd uit de Eredivisie. De club speelde 17 jaar onafgebroken op het hoogste niveau. In de finale speelt Excelsior tegen ADO Den Haag.

Heracles kwam na 28 minuten nog op 1-0. Sinan Bakis kopte de thuisploeg uit een vrije trap op voorsprong. Even werd er nog getwijfeld aan de geldigheid van het doelpunt, maar door Thijs Dallinga was het géén buitenspel. Na rust had de Eerste Divisie-topscorer een positievere bijdrage: hij was het eindstation van een uitbraak en rondde met een beheerst schot af.

Geknakt

De Almeloërs wisten inmiddels wel dat het er niet meer in zou zitten om een of ander wonder klaar te spelen. Na een uur was het echt totaal over en uit. Uit een vrije trap kopte Mats Wieffer de 1-2 binnen. En 10 minuten later kon invaller Nikolas Agrafiotis van dichtbij de pijn verergeren: 1-3.

Een deel van de Heracles-fans kon het niet verkroppen wat er allemaal gebeurde. Ze wierpen rookbommen. Dikke, zwarte rookpluimen maakten het onmogelijk om nog door te spelen.