Heracles Almelo wint de KKD! PEC Zwolle kwam op laatste speeldag niet in de buurt

Brian Vesseur • 00:06, 20-05-2023 / Laatste Update: 09:22, 12-12-2023

Heracles Almelo heeft de Keuken Kampioen Divisie gewonnen! De ploeg ging de laatste wedstrijd in met een gelijk aantal punten als PEC Zwolle, maar met een beter doelsaldo. PEC had het heel lastig tegen Helmond Sport en kwam zodoende tekort voor het kampioenschap in de KKD.

PEC kwam met 1-0 voor, maar ging wel met een 2-1-achterstand de rust in tegen Helmond Sport, terwijl Heracles op eigen veld 1-0 voorstond tegen Jong Ajax. Met die tussenstand was het kampioenschap dubbel en dik voor Heracles. Maar na de thee maakte Lennart Thy zijn 2e namens PEC en zo werd het toch weer wat spannender: 2-2. Met die goals heeft hij overigens ook de topscorerstitel in de KKD binnen.

Kampioensfeestje tijdens staking

In de 71e minuut kwam Heracles op 2-0 tegen Jong Ajax, waardoor de titel zo goed als zeker binnen was. Lucas Schoofs maakte de goal, maar bij het juichen belandde er ook wat op het veld. Wedstrijd gestaakt! Terug naar de kampioensstrijd: PEC moest nu niet alleen winnen van Helmond, maar ook nog een doelpuntenverschil van 6 goedmaken.

In de kleedkamer zullen de spelers van Heracles dat ook te horen hebben gekregen. In de allerlaatste minuut maakte PEC nog wel de 3-2, waardoor Heracles in ieder geval moest winnen. Sven Zitman zorgde in ieder geval voor een Zwolse overwinning.