Hoe gaat Sparta 6 minuten lang de voorsprong verdedigen tegen Vitesse? Check het hier!

Eimert Pruis • 11:56, 19-04-2022 / Laatste Update: 08:04, 12-12-2023

De vreemdste wedstrijd van het seizoen wordt deze dinsdag gespeeld. Sparta reist af naar GelreDome voor 6 minuutjes tegen Vitesse. De tussenstand? 0-1. De Rotterdammers kunnen de 3 punten in de strijd tegen degradatie héél goed gebruiken. Deze 6 minuten mag je niet missen.

De bizarre inhaalminuten moeten gespeeld worden omdat in de slotfase van Vitesse-Sparta begin maart een vuurwerkbom afging in het doelgebied van Sparta. Ook liep een gekke voetbaltoerist uit Duitsland het veld op. Scheidsrechter Rob Dieperink besloot het duel te staken.

Sparta parkeert de bus

De KNVB wil per se dat de 6 minuten blessuretijd nog wordt uitgespeeld en dus wordt het duel dinsdagavond afgemaakt. Sparta gaat keihard verdedigen en Vitesse zal alles of niets gaan spelen. Zonder publiek.

Gaat Nijhuis fluiten in die 6 minuten?

De scheidsrechter is deze keer Bas Nijhuis. Hij kondigde al aan dat het weleens de enige wedstrijd zal zijn waarin hij alleen fluit voor het begin en eind. De ref die toch al vaak lekker laat doorspelen heeft er in ieder geval zin in, jij ook?

Hier kijk je naar de 6 minuten van Vitesse - Sparta (0-1) op televisie

De 6 minuten in Arnhem beginnen om 18.45 uur en komen je huiskamer binnen via ESPN 4.